Team

Geriatand heeft een team van getalenteerde en gemotiveerde mondzorgprofessionals met ervaring en enthousiasme. We houden van ons werk, en wij werken met passie. Geduld en liefde voor het vak geeft ons vaak de gewenste resultaten.

Nick Hessing
Praktijkeigenaar

De mondzorg van kwetsbare ouderen schiet vaak tekort; daar wil ik verandering in brengen.”

Mijn naam is Nick Hessing en ik ben de praktijkmanager en eigenaar van Geriatand. Het is mijn taak om het mogelijk te maken dat de kwetsbare ouderen binnen verzorgings- en verpleeghuizen door een tandarts, mondhygiënist en/of tandprotheticus worden bezocht. Door mijn ervaring binnen de advocatuur, kan ik mijn juridische vaardigheden goed combineren met de zorgverlening die Geriatand biedt. Geriatand behandelt voornamelijk patiënten die wilsonbekwaam zijn. Hierdoor is veel wet- en regelgeving van toepassing waaraan o.a. behandelaren van Geriatand zich dienen te houden. Door ons team op te leiden en goed te communiceren met de verzorgings- en/of verpleeghuizen, artsen (specialisten ouderengeneeskunde) en contactpersonen van onze patiënten, faciliteer ik de mondzorg waar onze patiënten recht op hebben. Dit doe ik met veel plezier en passie.

Naast zijn werkzaamheden binnen Geriatand, was Nick tevens werkzaam als advocaat. 

Eline Hessing – Boers
Tandarts

BIG-nummer: 29921393902 

“Een goede mondgezondheid draagt bij aan de levenskwaliteit, ook bij ouderen blijft dit een belangrijk aandachtspunt!”

Mijn naam is Eline Hessing en ik ben tandarts bij Geriatand. Het is mijn passie om kwetsbare ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen te voorzien van de juiste mondzorg. Door een toename van de kwetsbaarheid van ouderen kan de zelfredzaamheid afnemen en daarmee ook de mondzorg. Men beseft vaak niet hoe ernstig de gevolgen van slechte mondzorg kunnen zijn, met name bij kwetsbare, zorgafhankelijke ouderen. Slechte mondverzorging kan leiden tot problemen zoals gaatjes (cariës), tandvlees- en slijmvliesaandoeningen, maar het kan ook psychologische effecten hebben. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om deze groep patiënten te voorzien van de mondzorg die zij nodig hebben om deze problemen te voorkomen of behandelen.

Naast haar werkzaamheden als tandarts, verzorgt Eline tandheelkundige scholingen aan personeel binnen verzorgings- en verpleeghuizen, zoals specialisten ouderengeneeskunde, artsen (in opleiding) en verzorgenden.

Mayke Oudt
Tandprotheticus

“Een goede gezondheid begint bij een verzorgd gebit”

Mijn naam is Mayke Oudt en ik ben tandprotheticus bij Geriatand. Dagelijks behandel ik kwetsbare ouderen die verblijven in verzorgings- en verpleeghuizen. Het geeft mij een goed gevoel deze kwetsbare groep patiënten te helpen door ongemakken die zij ondervinden van een prothese te verhelpen. Een gebitsprothese die niet goed en comfortabel zit, veroorzaakt problemen zoals pijn in de mond en moeite met bijten, kauwen en slikken. Deze factoren kunnen leiden tot een verminderde weerstand en/of ondervoeding. Het motiveert mij om deze problemen voor mijn patiënten te verhelpen, omdat ik wil bijdragen aan een goede gezondheid.

Leonne Meijs
Mondhygiënist

Een lach op hun gezicht, is een lach op mijn gezicht

Mijn naam is Leonne Meijs en ik ben werkzaam als mondhygiënist bij Geriatand. Met veel plezier en passie behandel ik bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen. Ik vind het geweldig dat wij als team voor deze kwetsbare groep iets kunnen betekenen. Doordat we mondzorg op locatie leveren, kan deze kwetsbare groep patiënten rekenen op preventieve mondzorg die nodig is om het gebit te onderhouden. Een gezonde mond zorgt voor een verbeterde levenskwaliteit en heeft een positieve invloed op de algemene gezondheid. Ik vind het fantastisch hieraan te kunnen bijdragen!  

Melanie Lautenschutz
Mondhygiënist

Ik zorg voor een (schone) lach op je gezicht!

Mijn naam is Melanie Lautenschutz en ik werk als mondhygiënist bij Geriatand. Mijn hart ligt bij kwetsbare ouderen binnen onze samenleving. Mijn affiniteit met deze patiëntengroep is ontstaan toen ik gedurende mijn loopbaan steeds meer in aanraking kwam met deze groep. Na jarenlange werkzaam te zijn geweest in reguliere (tandarts)praktijken, heb ik besloten mij tevens te focussen op de mondverzorging van bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen. Met liefde en geduld lukt het vaak om zelfs bij deze patiënten het gewenste resultaat te behalen. Ik houd ervan om de tijd te nemen en in alle rust mijn patiënten te behandelen waardoor mijn patiënten zich op hun gemak voelen. Een vertrouwensband opbouwen is een must! Met veel plezier hoop ik een bijdrage te leveren aan een gezond en probleemloos gebit van de kwetsbare ouderen die verblijven binnen verzorgings- en verpleeghuizen.

Rachella Lenten
Mondhygiënist

“Because everybody deserves to smile

Mijn naam is Rachella Lenten en ik werk als mondhygiënist bij Geriatand. Ik behandel kwetsbare ouderen die verblijven in verzorgings- en verpleeghuizen. Het geeft mij een goed gevoel om pijnklachten bij (kwetsbare) ouderen te voorkomen en ervoor zorg te dragen dat zij een schoon en gezond gebit hebben. Ik ben tevreden over mijn werk als mijn patiënt me graag terug ziet en niet opziet tegen de behandeling.
Het aantal kwetsbare ouderen in Nederland neemt toe, zij blijven steeds langer zelfstandig wonen en houden steeds langer het eigen gebit. Door preventieve behandelingen uit te voeren die gericht zijn op een goede mondhygiëne met specifieke aandacht voor de tanden, het tandvlees, de tong, de wangen en het gehemelte, probeer ik de levenskwaliteit en de gezondheid van deze patiëntengroep te bevorderen. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn patiënten en de verpleging van goede voorlichting over de mondgezondheid en de verzorging van de mond te voorzien. Niemand is te oud om te leren. Het geeft mij dan ook een voldaan gevoel wanneer de mondgezondheid van mijn patiënten verbetert doordat zij, en/of de verpleging, mijn adviezen hebben opgevolgd.

Nandy Verbeeten
Mondhygiënist

“Een gezonde mond is cruciaal voor de algemene gezondheid”

Mijn naam is Nandy Verbeeten en ik werk als mondhygiënist bij Geriatand. Mensen worden steeds ouder en mensen behouden langer hun eigen tanden en kiezen. Het verzorgen van het gebit vraagt veel aandacht, tijd en vaardigheden. Helaas zijn veel ouderen kwetsbaar en zorgafhankelijk geworden. Voor hen is het niet altijd even makkelijk meer om het gebit goed te onderhouden. Daar bied ik ondersteuning bij! Ik ben blij dat ik met Geriatand kan zorgen voor een goede mondgezondheid van onze patiënten en daarbij ook bijdraag aan de algehele gezondheid van iemand op leeftijd. Een gezonde mond, is cruciaal voor de rest van de gezondheid! Ik geniet van mijn werkzaamheden in verpleeghuizen en ik ben dankbaar voor de tijd die ik doorbreng met de kwetsbare medemens.

Sanne de Groot
Preventie assistent / Junior praktijkmanager

“Voorkomen is beter dan genezen”

Mijn naam is Sanne de Groot en ik werk als preventie assistent bij Geriatand. Met passie werk ik wekelijks met (kwetsbare) ouderen die verblijven binnen verzorgings- en verpleeghuizen en vaak zorgafhankelijk zijn. Ik richt mij voornamelijk op de mondverzorging en biedt reinigingen en preventieve instructies en uitleg, om zo problemen in de mond te voorkomen en te bestrijden. Daarnaast vind ik het belangrijk om ook de zorgmedewerkers zodanig te instrueren en coachen, dat de mondhygiëne op een juiste wijze wordt geïmplementeerd in de dagelijkse zorg.

Het werken met (kwetsbare) ouderen geeft mij veel voldoening, omdat ik het belangrijk vind dat ook zorgafhankelijk ouderen nog aandacht geven aan hun gebit en in hun laatste levensfase geen mondproblemen met eventuele (pijn)klachten ontwikkelen. Ik probeer mijn patiënten altijd weer een schoon en fris mondgevoel te geven zodat ze daar nog comfort van ervaren.

Sanne staat ingeschreven in het Register Preventieassistenten.

*
Preventie assistent

“Een schone en gezonde mond, is zo ontzettend belangrijk”

Mijn naam is * en ik werk als preventie assistente bij Geriatand.

Het werken met en voor de kwetsbare doelgroep is iets wat ik met ontzettend veel plezier doe. Een schone en gezonde mond is zo ontzettend belangrijk en ik vind het erg fijn dat ik hier ook mijn steentje aan kan bijdragen. Samen met de bewoner(s), zorg, familie en het team van Geriatand de juiste zorg voor de bewoner te leveren is een fantastische uitdaging, iedere keer weer.


Wil je bij ons werken?


%d bloggers liken dit: